De Duitse autoriteiten hebben €25 miljoen ($29,6 miljoen) aan bitcoin en bitcoin contant geld in beslag genomen van de vermeende programmeur achter movie2k.to, een enorme online piratenfilmbibliotheek die ooit de woede van de Motion Picture Association of America (MPAA) trok.

  • Movie2k.to’s naamloze programmeur verloor zijn bitcoin aan de officieren van justitie in Dresden en kwam overeen om te helpen bij hun lopende onderzoek, officieren van justitie zei in een dinsdag persmededeling. Hij en zijn vastgoedmakelaar zijn sinds afgelopen november in hechtenis.
  • De aanklagers beweren dat de programmeur heeft geholpen bij de distributie van 880.000 illegale films tijdens de vijf jaar durende periode van de site, die abrupt eindigde in mei 2013 toen de MPAA de toegang tot het Britse gerecht blokkeerde.
  • De programmeur kocht meer dan 22.000 Bitcoin Profit met de reclame- en abonnementsinkomsten van de site en gooide vervolgens een deel van de crypto voor onroerend goed om.
  • De aanklagers zeiden dat ze nog steeds op jacht zijn naar informatie over movie2k.to’s „tweede grote exploitant“ die nog steeds op vrije voeten is.

Von admin